Senioren

Voordelen voor ouderen – naakte eigendom

Verkoop op lijfrente zal vooral aantrekkelijk zijn voor ouderen zonder kinderen en voor ouderen die het gros van het vast hebben zitten in de eigen woning. Door enkel het naakte of blote eigendom van de woning te verkopen maken zij de waarde van de woning te gelde, zonder dat er verhuisd moet worden naar een huurhuis. Wanneer de verkopers echter willen verhuizen naar een verzorgingstehuis kan er gekozen worden om het volle eigendom over te doen.
Omdat het een kanscontract is met risico-verplichting bij de verkoper, zijn de verkopers verzekerd van een jaarlijkse aanvulling op de AOW en pensioen ongeacht de leeftijd die men bereikt.

Voor ouders met kinderen is het te overwegen wat de kinderen willen met de woning na overlijden. Een leegstaande woning boet sneller aan waarde in, dan een bewoonde. In de huidige woningmarkt kan een geërfde woning ook een blok aan het been worden.

Inwonen bij koper

Een gezin heeft behoefte aan een grotere woning dan een alleenstaande oudere. Een oudere is echter vaak gehecht aan het huis, waarin men jaren met het gezin woonde. In sommige situaties kan het voor senioren een goede optie zijn om de eigen woning op lijfrente te verkopen aan een jong gezin, waarbij de senior in een bijwoning kan blijven wonen.